JEGESKÁVÉ RECEPT: Barista jeges mogyorós
Szép időt ígérnek a hétvégére, ezért hoztunk Nektek egy JEGES MOGYORÓS kávé receptet, amit a barista képzésen tanultam. Jégre szükségetek lesz hozzá, de kávétokba már nem kerül bele, így nem lesz a végére híg, vizes íze az italotoknak.
Ami kelleni fog a tökéletes jegeskávé elkészítéséhez:
- 1 gombóc vanília fagyi
- 3 cl Monin cukormentes mogyoró szirup
- 2 dl hideg tej
- 1 espresso, azaz 30ml kávé
- 2 kocka jég
- Tejszínhab
Eszközök, amiket érdemes használnod:
- Hosszú üvegpohár
- Tejkiöntő
- Kis szűrő
- Hosszú kanál
- Újrahasználható szívószál
A tökéletes jegeskávé elkészítése tippekkel:
- Az üvegpohár aljára kanalazz be egy gombócot a kedvenc vanília jégkrémedből.
- Főzz le egy adag espressot a tejkiöntőbe, és hűtsd le 2 kocka jég hozzáadásával.
- A vanília fagylaltra önts körülbelül 3cl cukormentes mogyorós Monin kávészirupot, és adj hozzá 2 dl hideg tejet. A hosszú kanállal óvatosan – a fagyi gombóc széttörése nélkül – keverd fel. (Ennek a lépésnek köszönhetően az intenzív édes ízű szirup nem a poharad alján fog koncentrálódni, így nem lesznek keserűek az első kortyok és bántóan édesek az utolsók.)
- Szűrő használatával – azért, hogy ne kerüljön bele a jég – öntsd óvatosan a tetejére a kávét.
- Tegyél a jegeskávéba egy újrahasználható, hangulatodhoz illő, színes szívószálat.
- A tejszínhabot fejjel lefele fordítva rázd fel. Először a jegeskávé tetején, faltól falig futtatva építs egy “alapot” a habodnak (ez fogja biztosítani, hogy tartósabb legyen a habkoronád), majd erre mehet a szokásos körkörös mozdulatokkal a többi tejszínhab.
Végül telepedj ki bárhová a szabadba, és fogyaszd egészséggel!
U.i.: Ha eddig még nem láttátok esetleg, akkor most eláruljuk: a kávézókban megszokott Monin szirupokat nálunk kis, 250ml-es kiszerelésben is megvásárolhatjátok, hogy otthon is tudjatok kísérletezni az ízekkel, és ne kelljen lemondanotok a kávéházi kedvenc ízvilágotokról sem. Cukormentes szirupból is találtok nálunk többfélét!
Monin 250ml-es kávé szirupok