Mentás-csokis cappuccino – jegeskávé recept
A kávé recept sztorija
A friss mentáért és a csokoládéért is mindig rajongtam, de a kettőt kombinálva valahogy sosem szerettem. Így volt ez egészen az idei Balatont körbetekerős hétvégénkig, ahol egy hangulatos fagyizónál megpihenve ismételt próbát tettem egy hasonló ízvilágú kézműves fagylalttal. És milyen jól tettem! Igazán finom volt, a mentának intenzív íze volt, mégsem volt túlzottan tolakodó a csokoládéval kombinálva. Felfrissülve és egy új kávés recept kósza gondolataival a fejemben tekertünk tovább. Íme az eredmény:
Ezekre az alapanyagokra lesz szükséged egy cappuccino elkészítéséhez:
- 3-4 friss menta levél;
- 16g őrölt kávé;
- 3 tk. bio kakaó kókuszvirágcukorral;
- Magas fehérje tartalmú – minimum 3g/100g – behűtött tej;
- 3 darab jégkocka;
Eszközök, amik jó, ha vannak kéznél:
- Tejkiöntő;
- Tejhabosító vagy erre alkalmas kávégép;
- Nagyobb űrtartalmú cappuccinos csésze, például ez a pöttyös csésze;
A mentás-csokis cappuccino készítése lépésről-lépésre:
- 1) Válassz 3 darab egészséges, ép menta levelet, szedd le és tépkedd össze őket kisebb darabokra;
- 2) Terítsd el a kávékar szűrőjének alján vagy ha filteres kávéfőződ van, akkor a filter aljába;
- 3) A menta levelekre adagold rá a körülbelül 16g őrölt kávét;
- 4) A tejkiöntőbe kanalazz 3 teáskanál bio, kókuszvirág cukorral édesített kakaóport. Több cukorra nem is lesz szükséged.;
- 5) Főzz le körülbelül 60-80 ml – 2 adag – kávét a tejkiöntőbe.;
- 6) Alaposan keverd el.;
- 7) Töltsd át egy nagy cappuccinos csészébe;
- 8) Készíts tejhabot hideg tejből. Vigyázz, ne legyen túl forró, az ideális hőmérséklet 60 C fok, ha a kezednek már túl meleg az edény, akkor zárd el a tejhab készítő csapot.;
- 9) Keverd át még egyszer a kávét, helyezz bele 3 db jégkockát, majd óvatosan töltsd fel tejhabbal a csészét.;
- 10) Fogyaszd egészséggel, közvetlenül elkészítés után!;
Igazi édes felfrissülés, egészségedre!