Készíts gluténmentes reggelit gyorsan!
Hogyan váltsd le az eddigi unalmas zabkását egy egészségtudatos mégis ínyenc reggelire?
Most megmutatjuk, hogy mi hogy dobtuk fel a legutóbbi hétvégénket egy kellemesen elnyújtott, tápláló és igen fotogén reggelivel. 🙂
Szeretjük a zabkását, sűrűn készítjük is reggelire, de azért valljuk be, túl nagy teret nem enged a kísérletezésre ez az egyébként tápláló és gyorsan elkészíthető reggeli verzió. Úgy döntöttünk tehát, hogy most hétvégén megadjuk a módját, és ahogy szokták mondani, úgy reggeliztünk, mint egy király illetve királynő és a kis hercegek.
A Viblance zöld almás és Cocoberry granolája került terítékre. Utóbbi a málna, a kesudió és a kókuszvirág nektár szerelmi háromszögéből született, amit egy csipet igazi levendula tesz még gyümölcsösebbé. És mi még ezt is tudtuk fokozni. Cukrozatlan túrós joghurt került mellé a tányérra, mivel így is kellően édes volt, nem igényelte a további cukrozást, bár mi azért még szórtunk rá egy kis fehér forró csoki pasztillát. Biztos, ami tuti.
A granola – vagy más néven sült müzli – összetevőivel nagyon elégedettek voltunk, mert gluténmentes és nincs benne répacukor, viszont van sok lassú felszívódású szénhidrát, ami nagyon jó választás reggelire, mert sokáig csillapítja az éhséget, ellentétben a répacukros reggelikkel, amiknél 1 óra után jön az egész napos falásroham.
Zahara Frissülj fel! mentás teánk nem csak színében mutatott tökéletes összhangot a Viblance zöld almás granolával, de ez a tea reggelihez tényleg az egyik legjobb választás, mert friss íze valóban felébreszti nem csak a testedet, hanem a lelkedet is.
Zöld teákhoz van még egy tippünk: A Pannonhalmáról érkező gyógynövényes bodza méz ízjegyei különösen jól mutatnak zöld teákban. Az akácmézben mindkét gyógynövény hatása jól érvényesül köszönhetően a bodzaágyon érlelt készítési módnak. Érdemes egy próbát tenni vele.
Kávéimádó királyunk számára a reggeli elképzelhetetlen egy friss fekete nélkül, így ő a Zahara Nepál Mount Everest Supreme kávénk mellett tette le a voksát. A single origin, közepes – francia – pörkölésű kávékülönlegesség Nepálból, frissen pörkölve, hazai kézműves pörkölőüzemből érkezik. Rendkívül illatos és testes kávé, aminek édeskés utóíze jól passzolt a hétvégi reggelinkhez.
A képek tanúsága szerint pedig nem csak a fenti reggeli hozzávalók, de a napsütés is kedvezett egy igazán jó napindításnak. Ha tehetitek, akkor szánjatok időt Ti is a hétvégi, ráérős reggeliknek, mert igazán jó kis családi program keveredhet ki belőle.
– Az OfficeCoffee Csapata –