A zöld kávé jótékony hatásai

ZÖLD KÁVÉ – A TERMÉSZET AJÁNDÉKA
100% természetes, 100% hatékony

 

Pörkölt társával ellentétben a pörköletlen, nyers zöld kávé klorogénsavban gazdag, ami egy nagyon hatékony antioxidáns: még a zöld tea hatóanyagánál is tízszer erősebb.
A klorogénsav megtalálható a zöld kávén kívül még a napraforgóban, a paradicsomban, a sárgarépában és az articsókában is, de a zöld kávéban a legmagasabb: 34,5-41,6 mg klorogénsavat tartalmaz grammonként.

 

Miért érdemes fogyasztani?

– antioxidáns forrás
– hatékonyan méregtelenít, serkentti az anyagcserét
– selymesebbé, lágyabbá teszi a kávét, így az arra érzékeny gyomrúak is bátran fogyaszthatják
– ha neked is megvan az a rossz szokásod, hogy reggel éhgyomorra kávézol, miondenképp keverd zöld kávéval, ami kíméli a gyomrot.

Kinek ajánljuk?

– Fogyni vágyóknak: gyorsítja az anyagcserét, fokozza a kalóriaégetést, gátolja a zsír lerakódását.

– Cukorbetegeknek: stabilizálja a vércukorszintet (klorogénsav tartalma képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását, azaz megakadályozza, hogy az a véráramba jutva megemelje a vércukorszintet), valamint erősíti az immunrendszert.

– Egészséges életmód híveinek: kiváló antioxidáns forrás, klorogénsav tartalma hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökökkel.

Hogyan fogyasszuk?

A zöld kávé annyit jelent, mint nyers, pörköletlen kávé. Jótékony hatása ebben a formában a legintenzívebb, ám a kávé finom illatát és aromáját a pörkölésnek köszönhetjük. Ezért pörkölt kávéval keverve ajánljuk fogyasztani: ideális a 30% zöld + 70% pörkölt kávé keveréke, de bátrabbak vagy fogyókúrázók 50-50%- ban is keverhetik.

BLOGCIKK AJÁNLÓ

Kávé darálás tippek

Kávé darálás tippek

Hogyan daráljunk kávét? És hogyan NE? Milyen hibákat érdemes elkerülnünk? Miért érdemes egyáltalán szemes kávét vásárolnunk? Kávé darálás tippek, trükkök, jó tanácsok A szemes kávé előnyei Felgyorsult világunkban hajlamosak vagyunk mindent fogyasztásra készen...

bővebben