Barion Pixel
Oldal kiválasztása

A GourmetVillage gasztroajándék Webáruház Az Év Webshopja verseny 2021 döntőse

Az Év Webshopja 2021 döntős webáruház
j

Timi

Dátum: 2021/09/16

Hogyan került a GourmetVillage gasztroajándék Webáruház Az Év Webshopja verseny 2021 döntősei közé?

3 és fél éve kezdődött a történetünk, amikor családi vállalkozás alapítása mellett döntöttünk. Egy működő egyedi fejlesztésű webáruház, az akkori Officekávé üzemeltetését vettük át. Az Officekávé akkor egy alapvetően sajátmárkás kézműves kávé és szálas tea forgalmazó webáruház volt egészen szűk kínálattal. Ma már – látva, hogy hova jutottunk és mekkora utat tettünk meg – bátran kimondhatjuk, hogy akkoriban heti 1-2 kisértékű rendelésről indultunk. Első dolgunk az volt, hogy az egyedi fejlesztésű oldalt lecseréltük WordPress motorra és a WooCommerce-szel kezdtünk el dolgozni OfficeCoffee név alatt.

A termékkör folyamatos bővítésével hamar kinőttünk a kávé-kereskedő skatulyából, amibe eleinte bezárva éreztük magunkat. Elkezdtük aktívan képezni magunkat, elsősorban az online marketing területén voltak komoly hiányosságaink. Konzultáltunk szakértőkkel is, akiktől eleinte inkább hideget, mint meleget kaptunk, ugyanis olyan alapvető kérdésekre nem tudtuk a választ, mint a „kiknek?” „mit?” és a „miért pont tőletek?” Kiderült, hogy a „mindenkinek, aki…” és a „kávét, teát, csokit…”, valamint a „mi is tudjuk azt, amit más” közel sem elég a boldoguláshoz abban a kiélezett, drasztikusan növekvő versenyben, amelyben tőkében bővelkedő multi cégek webáruházai mellett kell megtalálni a helyünket az online piactérben.

A válaszok végül az idővel szinte maguktól beértek, pontosabban a vásárlóink adták meg a válaszokat. Kiderült, hogy a legtöbben ajándékozási célra választják termékeinket. Ez alapozta meg a döntésünket, amelynek keretében nevet, logót és teljes arculatot cseréltünk. Így született meg Magyaroszág első gasztroajándék webáruháza 2020 tavaszán, a GourmetVillage gasztroajándék Webáruház.

A rengeteg hatékonyságnövelő háttérmunka mellett elsődleges prioritást kapott a termékeink iránt érdeklődők bizalmának elnyerése és a webáruház használatának megkönnyítése, az átláthatóság és egy olyan szerkezet kialakítása, amelyben mindenki könnyen és gyorsan megtalálja az ideális ajándékot attól függően, hogy kinek, milyen alkalomra keresi. A felhasználóbarát elvet tovább erősítettük azzal, hogy már ízesítés szerint is lehet válogatni termékeink közül. Büszkék vagyunk rá, hogy mára termékkörünk döntő többsége hazai kézműves manufaktúrákból kerül ki, így szükségét éreztük annak, is, hogy a vásárló pontosan tudja, hogy mely településről származik a kiválasztott finomság, sőt esetleg eszerint alakíthassa ki kosarának tartalmát.

Ha ma valaki felmegy a webáruház oldalára, akkor a „miért tőlünk?” kérdésre is könnyen megtalálhatja a választ, egyenesen vásárlóink tollából. Elősorban 3 okot emelnék ki:

  1. „hálás vagyok a lelkiismeretes csomagolásért”
  2. „és a gyönyörű díszdobozért, így aztán könnyű ajándékozni”
  3. „24 óra alatt nálam volt a megrendelt termék”

Jelenleg 1439 vásárlói értékelést gyűjtöttünk össze, ezek alapján a maximális 5 pontból jelenleg 4,9 az üzlet- és 4,8 a termékértékelésünk. Azt gondoljuk, ez nagyon szép eredmény. Legutóbb egyik vásárlónk ezt írta: „10/10-re értékelném, ha lehetne”. Az ilyen visszajelzéseket olvasva mindig elérzékenyülünk. Lelkesítő tudni, hogy valóban sikerült értéket teremtenünk, hogy a vásárlóinknak szükségük van ránk.

Gold selection XXL exkuzív gasztroajándék válogatás ajándékcsomag

Gold selection XXL exkuzív gasztroajándék válogatás ajándékcsomag

Kínálatunkban kiemelkedő szerepet töltenek be az átadásra kész ajándékcsomagok, melyeket exkluzív megjelenésű papírdobozban vagy fadobozban, masnizva, üdvözlőkártyával küldünk, melyre vásárlóink egyedi üdvözlőszöveget is kérhetnek. Az ajándékcsomagok készítésekor azt hiszem maximalisták vagyunk. Mondok egy példát. Sajátmárkás Zahara termékcsaládunk szálas teaválogatás dobozainak design-ját úgy tervezük, hogy minden oldala más színű. Amikor rendelnek tőlünk egy olyan ajándékcsomagot, amibe a teák mellé többféle mézből is válaszhatnak, akkor úgy helyezzük a csomagba a teásdobozokat, hogy kinyitáskor a legtökéletesebben harmonizáljon a választott méz megjelenésével. Természetesen nem csak az esztétikai összhatásra, hanem az ízek harmóniájára is kiemelten figyelünk. Hisszük, hogy így tényleg könnyű ajándékozni.

Ahhoz, hogy cégünk évről évre jelentős mértékben tud növekedni, természetesen beszállító partnereink is nagymértékben hozzájárulnak. Szerencsések vagyunk, hogy olyan kiváló termelőkkel, gyártókkal dolgozhatunk együtt, akik már számos szakmai sikerrel büszkélkedhetnek. Termékkínlatunk ennek köszönhetően bővelkedik mind hazai, mind nemzetközi versenyeken sikerrel megmérettetett, díjnyertes termékekkel.

Érdemes még azt is kiemelni, hogy az idei évben egy régóta dédelgetett vágyunk is teljesült: nagyobb telephelyre költöztünk, így a 2021-es karácsonyi szezonban jelentősen megnövelt kapacitással tudunk dolgozni. Elmondhatjuk, hogy jelentős nagyságrendű céges ajándék megrendeléseket is tudunk biztonsággal teljesíteni.

Az Év Webshopja 2021 döntős webáruházAz Év Webshopja versennyel már évek óta szemeztünk, de nem jelentkeztünk, mert nem éreztük azt, hogy érdemes lenne egy ilyen címre a webáruházunk. Idén azonban eljött az idő, végre azt láttuk, hogy kikerekedett a történet és minden szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy egy jó és versenyképes webáruházat működtetünk, ahol élmény becsomagolt (íz)élményt vásárolni.

Az, hogy bekerültünk a 372 versenyzőből az első 25 döntős webáruház közé, komoly szakmai elismerés. Évek munkája, rengeteg tanulás, újratervezés van mögötte. Büszkén mondhatom, hogy az egész webáruház és annak működtetésének minden aspektusa a mi kezünkben van, minden részletet mi hoztunk létre, külsősök munkáját csak eseti jelleggel, illetve tanácsadás szinten vettük igénybe. A logisztika, a készletgazdálkodás, a B2B értékesítés, az ügyfélkezelés, a termékkínálat összeállítása, az online marketing, a közösségi média kommunikáció, a csomagolás tervezés, a saját márkás termékek arculata, a termékfotózás, a webáruház fejlesztői munkája, keresőoptimalizálása és a webdesign kialakítása mind a mi kezünk munkája.

Köszönjük mindenkinek ezúton is, aki az eddig megtett utunk során támogatott minket akár csak egy jó tanáccsal vagy egy jól megfogalmazott kérdéssel, ami továbblendített egy mélyponton és ezzel hozzájárult a mostani sikerünkhöz!

Szeretettel,

Tímea és Sándor

– a GourmetVillage házigazdái

Gasztro blog cikk ajánló…

Gourmet konyha

Pörköld magad! - otthon a sütőben

Konyhatündérek, gasztro ínyencek, FIGYELEM!

Van 15 perced, hogy kipróbáld magad pörkölőmester bőrébe bújva? Kísérletezz a különböző pörkölési szintekkel, miközben mennyei kávé illat lengi be a szobát! Megmutatjuk hogyan! Velünk tartasz?

X